Adam Scharf Matthiesen

Tumbler - Adam er 20 år og bor i Odense. Til dagligt træner Adam i Odense gymnastikforening, OGF.

Resultater

2017 VM, Bronze, Hold

2017 DM, Danmarksmester

2016 DM, Bronze

2015 VM på hjemmebane, 24. plads

2015 DM, Danmarksmester for hold, sammen med Anders Emil Wesch og Morten Juul Sørensen.

2015 DM, Danmarksmester, læs mere her

2015 H.C. Andersen Cup, 1. plads individuelt

2014 VM, 12. plads individuelt

2013 World Cup Odense, 6. plads individuelt

Adam havde den danske rekord i sværhedsgrad, da han i januar 2015 lavede 11,3. Til sammenligning er verdensrekorden 13,2 og er lavet af den dobbelte verdensmester Song Yang fra Kina.

Biografi

Adam bor og er opvokset i Bolbro ved Odense, og har altid haft interesse i tumbling. Adam har i modsætning til mange andre tumblere, ikke dyrket nogen anden slags gymnastik. Da Adam var syv år startede han på et airtrackhold, hvor det gik ud på at hoppe på airtrack og lære sjove spring. Dog foregik det i en gammel hal med få faciliteter, og efter at Adam havde lært alle grund-øvelse skiftede han klub til hans nuværende klub i Odense - herfra var der udelukkende tumbling på programmet.

En travl hverdag

Til dagligt går Adam i gymnasiet på Mulernes Legatskole, hvor han har valgt linjen bioteknologi. Udover hans skole træner han også sin tumbling hver uge. Lige nu træner Adam omkring 4 x 2 timer hver uge. Adam er pt timelærer på Flemming Efterskole. Han går i skole, så hjem og spise lidt mad, og direkte i hallen, hvor han så er indtil sent om aftenen. Når han kommer hjem er der kun tid til lektier, og så er dagen gået.

Når man har et program som Adams, er der ikke meget tid til andet, udover skole og træning. Adam syntes dog selv at det er helt fint, for som han siger: ”jeg har ikke meget tid til at slappe af, og har måttet skippe en del gymnasiefester f.eks., til fordel for landsholdssamlinger og træning, men det gør jeg med glæde fordi jeg får så meget sjov og ballade i forbindelse med tumbling, og det er meget mere værd for mig!” Adams prioritering er også meget klar, træning først, frem for alt. Han nævner desuden at han har fået en del fravær fra skolen i forbindelse med udenlandskonkurrencer og ture udenlands, ”så må jeg jo bare læse ekstra meget når jeg kommer hjem igen, for træning er det vigtigste for mig”.

Klare mål

Hvis man spørger Adam om hans fremtidsmål er hans svar enkelt: ”at vinde VM selvfølgelig! Jeg vil træne som en sindssyg for at nå det mål! Det er klart at det måske virker lidt fjernt, men man er jo nødt til at sigte højt!” 

Følg Adam på Instagram: adamscharfm

Hvad leder du efter?
Brug søgefeltet ovenfor eller kontakt os på forbundskontoret.
Kurser og uddannelse
Kurser og uddannelse
Find inspiration til at blive en endnu bedre træner her
Læs mere her
Gymnastikevents
Uanset om du er bredde- eller konkurrencegymnast, har GymDanmark et tilbud til dig.
Få nyhederne direkte
Tilmeld dig GymNYT -
Vi holder dig opdateret ugentligt
Facebook
Følg med på Facebook
Følg os på Facebook og kom tæt på gymnastikken
Youtube
Følg med på Youtube
Følg os på Youtube og se gymnastik når du vil
Instagram
Følg med på Instagram
Følg os på Instagram - Gymnastik i billeder og video
LinkedIn
Følg med på LinkedIn
Følg GymDanmark på Linkedin