Marcus Bovien Frandsen

Idrætsgymnast, Mangekæmper. Marcus er 23 år og bor på Frederiksberg. Til dagligt træner Marcus i Gymnastikforeningen Gefion.

RESULTATER

2018 NM Idrætsgymnastik (disciplinfinaler Gulv, Ringe og Barre)

2018 Danmarksmester Mangekamp (AA)

2017 FIG Austrian Open, læs optakt her

2016 DM, Hold Sølv

2016 Northern European Championships. Sølv Ringe, læs mere

2016 EM, Gulv nr. 44, Bensving nr. 76, Ringe nr. 54, Hest nr. 81, Barre nr. 78, Reck nr. 70, AA nr. 25

2016 DM, Danmarksmester, Mangekamp

2015 DM, 4 medaljer i disciplin finalerne. Bronze i gulv, sølv i både bensving, ringe, og barre. Nr. 4 i mangekamp

2015 EM, Bedste danske resultat i ringene med karakteren 13,2, mangekampen nr. 65.

2015 VM, Mangekamp nr. 129 blandt de i alt 276 deltagere. (78,4 point i mangekampen)

2014 Northern European Championships 2014 guld med resten af det danske hold, en bronze medalje i bensving, og en bronzemedalje i Mangekampen.

Tidligere resultater

I 2010 fik han en 3. plads i bensving ved de nordiske juniormesterskaber, og deltog i hans første junior EM. I 2011 deltog Marcus i European Youth Olympic Festival og blev placeret som bedste dansker, desuden vandt han en 3. plads ved junior DM. I 2012 var Marcus med til junior EM igen, her blev han samlet nr. 37, nr. 2 i norden, og placeret som den bedste dansker. I 2014 fik Marcus stor succes, han vandt nemlig Danmarksmesterskaberne for seniorer, og så endda over den 7 dobbelte danmarksmester, Helge Vammen, som lige var kommet tilbage efter en sprunget achillessene. 

Biografi

Marcus startede sin karriere som 6-årig. En dag da han var i skole hang der pludselig en interessant flyer, som fangede hans opmærksomhed. Det var en flyer for gymnastik, og siden har gymnastik været en stor del af Marcus’ liv. Efter et år med forskellige slags gymnastik, syntes Marcus at idrætsgymnastik så mest spændende ud. Marcus startede til træning i Grøndalcenteret, hvor han stadig træner.

Træning er højest prioriteret

For tiden går Marcus ikke i skole, da det er træningen der er hans største fokus. Marcus træner seks dage om ugen mandag-fredag. Med den træningsmængde er det umuligt med plads til uddannelse oveni, og det samme gælder sociale arrangementer. Marcus ser ikke meget til venner udenfor træningshallen, men har et godt socialt netværk i træningshallen. I og med Marcus træner to gange dagligt kan det også være svært at få tid til arbejde. ”Det vigtigste for mig i min træning er at give mig 100% hver gang, og gøre alt hvad jeg kan for at blive bedre til hver træning, selv med de små ting, som i sidste ende kan betyde hvor jeg står til sidst i den næste konkurrence.”

En sjov og fed sport

Marcus synes at idrætsgymnastik er det fedeste i verden, det er alsidigt, man får ekstraordinær krops kontrol, og lærer koordination, styrke, og smidighed på et højt niveau. Der er altid noget at arbejde videre på, gøre bedre, og mere præcist, uanset niveauet på øvelsen. Marcus syntes især at det er fedt at lave en sport hvor han får et adrenalinkick,  "Det er en af de få sportsgrene hvor man, selv i træningen, kan få et kæmpe adrenalin kick ved at prøve nye og sværere momenter - den følelse man får efter at man har gennemført det er en af de fedeste fornemmelser man overhovedet kan få i hele livet.”

Et bump på vejen mod målet

Marcus syntes selv han har været ret heldig i forbindelse med skader, men dog kan han ikke kalde sig 100% skadesfri. I foråret 2014 sprang han en del af hans brystmuskulatur, da han var i gang med en øvelse i ringene. Det var uheldigvis kun 3 dage før han skulle afsted mod EM, men alligevel valgte Marcus at bide smerten i sig, og konkurrere med skaden. Da han kom hjem igen tog det 4-5 mdr. før han igen kunne træne optimalt, hvilket betød at han mistede hele sommer trænings sæsonen. ”Det tog hårdt på mig, da det er den største skade jeg har haft, det var ikke sjovt ikke at kunne lære nye ting som de andre, og at bruge en hel træningslejr på at cykle og lave squat. Men det styrker også én mentalt, så jeg fik også noget ud af det.”

Heldigvis er Marcus kommet sig over sin skade og prioriterer sin træning højest, frem mod hans ultimative mål, nemlig et OL. Han missede OL2016, men er opsat på at kvalificere sig i 2020 og siger 'jeg må arbejde hårdere sammen med min træner for at være sikker til OL i 2020'.

Følg Marcus på Instagram: marcusbovien

 

Hvad leder du efter?
Brug søgefeltet ovenfor eller kontakt os på forbundskontoret.
Kurser og uddannelse
Kurser og uddannelse
Find inspiration til at blive en endnu bedre træner her
Læs mere her
Gymnastikevents
Uanset om du er bredde- eller konkurrencegymnast, har GymDanmark et tilbud til dig.
Få nyhederne direkte

Tilmeld dig GymNYT - Vi holder dig opdateret ugentligt
Samtykkeerklæring til GymDanmark

Facebook
Følg med på Facebook
Følg os på Facebook og kom tæt på gymnastikken
Youtube
Følg med på Youtube
Følg os på Youtube og se gymnastik når du vil
Instagram
Følg med på Instagram
Følg os på Instagram - Gymnastik i billeder og video
LinkedIn
Følg med på LinkedIn
Følg GymDanmark på Linkedin