Joao Marcus Fuglsig

Idrætsgymnast, disciplinspecialist. Joao er 26 år gammel og bor i Aarhus. Til dagligt træner Joao i VIK (Vejlby IK).

RESULTATER

2018 NM Idrætsgymnastik (disciplinfinale spring over hest)

2018 DM Sølv, Mangekamp (AA)

2017 Northern European Championships. Sølv Spring over Hest

2017 VM i Montreal

2017 EM, Cluj/Rumænien (All-Around)

2017 DM, Bronze AA (guld gulv og hest)

2016 DM, Hold Guld

2016 Northern European Championships. Sølv Barre, læs mere

2016 EM, Bern/Schweiz

2016 DM, Danmarksmester Hest og Barre

2016 DM, Sølv All-Around (mangekamp)

2015 DM, Danmarksmester Ringe og Gulv

2014 VM, nr. 30 Hest

2014 Nordeuropæiske mesterskaber, Guld Hold, Sølv Barre, Bronze Hest

2013 DM, Danmarksmester Barre

2013, 2015, 2016 DM, Sølv All-Around (mangekamp)

2012 Nordeuropæiske mesterskaber, Bronze hold

2011 Nordeuropæiske mesterskaber, Bronze Gulv

2009-2015 DM, Danmarksmester for hold

2009 VM, Debutant (top 50 i øvelser på gulv)

2009 Nordisk, juniormester Gulv

BIOGRAFI
Joao er født og opvokset i Aarhus og har sit navn efter sin brasilianske mor. Han begyndte at træne i VIK som 6-årig ved et tilfælde. Joao fortæller 'Jeg var en dag på vej hjem fra svømmetræning i nærheden, så hallen og forelskede mig i skumgravene. Jeg begyndte at gå til leg i hallen en gang om ugen og hurtigt efter start tog min fremtidige træner, Morten Brandtoft, fat i mig og tilbød mig at træne mere. To blev til tre gange om ugen og pludselig trænede jeg seks dage om ugen med min daværende russiske træner Vladimir Pashnyak. Siden har jeg trænet 18-20 timer ugentligt sideløbende med folkeskole og gymnasium'.

Joao Marcus Fuglsig debuterede som senior på landsholdet som 17-årig ved VM 2009 i London og har siden været fast på landsholdet undtagen ved EM 2010, da han lå syg og EM 2014 pga eksamen. Han har deltaget ved 6x VM, 6x EM, 3x Nordeuropæiske og 2x Universiade (Universitets OL).

Efter gymnasiet, hvor Joao allerede var begyndt at konkurrere på seniorlandsholdet, besluttede han sig for at holde et års pause fra skole og fokusere på sporten. Joao fortæller 'Det blev et år der bød på en måned i Japan under VM i 2011 og siden et par måneder, hvor jeg trænede med det brasilianske landshold under professionelle vilkår i Sao Paulo med syv timers daglig træning, tilsyn af læge, fysioterapeut, organiserede måltider og det hele. Efter sabbatåret begyndte jeg at læse på Aarhus Universitet og fik i 2015 min bachelorgrad i Odontologi (tandlæge), hvor jeg nu er halvvejs på kandidaten'.

Selvdisciplin og viljestyrke
'Gymnastik har altid fyldt enormt meget i mit liv og resten har været tilpasset derefter. Det store tidsforbrug der ligger i træningen er dog ikke ”stjålet” fra resten af døgnets timer, da jeg mener, at et liv i elitesport giver en enorm selvdisciplin og viljestyrke, der afspejler sig i alt andet man foretager sig og har derfor tilladt, at jeg har kunnet tage gymnasie og universitet på normeret tid uden at lide last. Selvfølgelig er der mindre tid til fest og ballade, men der er dog stadig plads til det uden for konkurrencesæson. Og respekten fra venner og familie gør, at der er fuld forståelse og opbakning for det man laver, hvilket også virker som en ekstra drivkraft til at søge endnu større udvikling i sporten og at presse sig selv til det yderste'.

Særlige styrker
Joao laver allround, primært for landsholdet og klubholdet, men har sine styrker i spring – specielt spring over hest, hvor han pt (2016 red) konkurrerer en strakt yurchenko med dobbeltskrue og et overslag med dobbelt forlæns salto.

Fremtidige mål
Efter en glippet OL kvalifikation ved VM i 2015, hvor Joao konkurrerede på en nyligt forstuvet fod tog modet et dyk. Men efter en tid kom der igen blod på tanden, og Joao stiler efter at ramme toppen af Europa i spring over hest og gerne en top 8 placering ved et EM. Herudover er målet for Joao fortsat en OL kvalifikation i 2019 til legene i Japan, 2020. 'Jeg er ikke 20 år længere, men jeg har meget at give endnu og føler ikke jeg er ved at være færdig med at udvikle mig i den mest fantastiske og alsidige sport i verden. Kvalifikationskravene er ikke udarbejdede endnu, men når de bliver offentliggjorte, vil min træning indstilles mod at kunne møde disse ved VM i 2019' slutter Joao.

Følg Joao på Instagram: jmfuglsig

Hvad leder du efter?
Brug søgefeltet ovenfor eller kontakt os på forbundskontoret.
Kurser og uddannelse
Kurser og uddannelse
Find inspiration til at blive en endnu bedre træner her
Læs mere her
Gymnastikevents
Uanset om du er bredde- eller konkurrencegymnast, har GymDanmark et tilbud til dig.
Få nyhederne direkte

Tilmeld dig GymNYT - Vi holder dig opdateret ugentligt
Samtykkeerklæring til GymDanmark

Facebook
Følg med på Facebook
Følg os på Facebook og kom tæt på gymnastikken
Youtube
Følg med på Youtube
Følg os på Youtube og se gymnastik når du vil
Instagram
Følg med på Instagram
Følg os på Instagram - Gymnastik i billeder og video
LinkedIn
Følg med på LinkedIn
Følg GymDanmark på Linkedin