Trygfonden, Røde Kors og GymDanmark i samarbejde om førstehjælpskurser

16. august
Tusindvis af danskere dyrker gymnastik i fritiden, og en donation fra TrygFonden på 355.000 kr. til GymDanmark, skal nu bruges til at øge kendskabet til basal livreddende førstehjælp hos de mange frivillige i GymDanmarks medlemsforeninger.

”I GymDanmark prioriterer vi sikkerheden højt, og det gør vi blandt andet ved at sikre vores foreninger træneruddannelser og førstehjælpskurser på højt anerkendt niveau. Donationen fra Trygfonden giver os mulighed for at afholde 45 førstehjælpskurser i løbet af en 3-årig periode”, siger GymDanmarks direktør Ditte Okholm-Naut, og glæder sig over, at GymDanmark allerede nu har aftalt førstehjælpskurser med fire foreninger. Foreningerne er Thorsø-Tungelund IF, IF32 Glostrup gymnastikforening, HKG Gymnastikforening og LKB Gistrup - Gymnastik.  

Kurserne gennemføres i samarbejde med Røde Kors som samlet set sikrer uddannelse af 400 frivillige i livreddende førstehjælp. Førstehjælpskurserne har blandt andet fokus på at give kompetencer til at foretage genoplivning af en livløs person ved hjerte-lunge-redning både med og uden hjertestarter, men også til at kunne håndtere mindre ulykker og skader, som skulle opstå i forbindelse med gymnastik træningen.

Også i Røde Kors er de rigtig glade for samarbejdet med GymDanmark, og Tina Donnerborg, chef for kommercielle aktiviteter i Røde Kors siger ”Vores ambition er, at alle i Danmark skal kunne førstehjælp. Derfor er vi glade for at kunne være med til at sikre, at frivillige i gymnastikforeninger kan yde den rigtige førstehjælp, hvis ulykken skulle opstå”.

Sådan får I førstehjælpskursus i jeres forening

Mere om Røde Kors’ førstehjælpskurser
Røde Kors vil gerne udvide sit samarbejde til også at omfatte andre virksomheder eller organisationer, og opfordrer derfor alle interesserede til at henvende sig. ”Vi oplever, at det er nemmere at få folk til at tage et førstehjælpskursus, når det er en social begivenhed, som man er fælles om at tage del i. Det trækker flere folk med, frem for hvis man skal tage kurset alene. Vi ved, at førstehjælp er altafgørende, hvis ulykken skulle ske. Derfor uddanner vi hvert år ca. 80.000 mennesker i førstehjælp, og ønsker at uddanne endnu flere. Vores mål er, at alle i Danmark skal kunne førstehjælp" siger Tina Donnerborg, chef for kommercielle aktiviteter.

 

 

Hvad leder du efter?
Brug søgefeltet ovenfor eller kontakt os på forbundskontoret.
Nyheder
Se seneste nyhedsbreve her
Kurser og uddannelse
Kurser og uddannelse
Find inspiration til at blive en endnu bedre træner her
Læs mere her
Gymnastikevents
Uanset om du er bredde- eller konkurrencegymnast, har GymDanmark et tilbud til dig.
Få nyhederne direkte

Tilmeld dig GymNYT - Vi holder dig opdateret ugentligt
Samtykkeerklæring til GymDanmark

Facebook
Følg med på Facebook
Følg os på Facebook og kom tæt på gymnastikken
Youtube
Følg med på Youtube
Følg os på Youtube og se gymnastik når du vil
Instagram
Følg med på Instagram
Følg os på Instagram - Gymnastik i billeder og video
LinkedIn
Følg med på LinkedIn
Følg GymDanmark på Linkedin