TeamGym er et skridt tættere på at blive en del af Det internationale Gymnastik Forbund (FIG)

8. november 2018
Det sidste års tid har der været en del politisk arbejde omkring at få TeamGym som disciplin ind i det Internationale Gymnastik Forbund (FIG). TeamGym er i dag kun en del af det Europæiske Gymnastik Forbund (UEG) og derved er Europamesterskabet det største mesterskab pt.

TeamGym er en disciplin, hvor især de Nordiske lande og specielt Danmark står stærkt og har en lang tradition, men der har længe været et ønske fra GymDanmarks side om at udbrede og ikke mindst udvikle TeamGym. Arbejdet har især handlet om at få flere lande til at deltage, men også brede disciplinen ud over Europas grænser.

På FIGs bestyrelsesmøde tilbage i starten af marts måned var præsidenten for TeamGym i UEG Per Sjöstrand tilstede, for at holde et oplæg og præsentere bestyrelsen for TeamGym.  I tiden herefter har specielt Danmark været proaktive og bidraget med viden og support til FIG og ikke mindst UEG. Vicepræsident i FIG Nellie Kim var i Danmark ved TeamGym DM tilbage i juni i Brøndby Hallen, for at se på, hvordan et set-up for TeamGym ser ud, samt få en masse viden og erfaringen. Nellie Kim deltog ligeledes ved EM i TeamGym for 3 uger siden i Portugal. Og nu står det så helt klart, at FIG ønsker at nedsætte en arbejdsgruppe, som skal analysere og arbejde med TeamGym, og derved skabe et grundlag for at diskutere om TeamGym skal implementeres i FIG senere hen. Som et led i denne process bliver EM i TeamGym 2020 i Ballerup Super Arena derved også et åbent EM for hele verden. 

”Det er en enorm stor sejr for Danmark at vores hårde arbejde omkring at få TeamGym anerkendt i FIG endelig begynder at vise resultater. Det er et stykke politisk godt håndværk vi samlet set har fået udført fra forbundets side, hvor specielt også indsatsen fra næstformand Lene Christiansen og Max Andersen fra udvalget for TeamGym skal have stor ros. Vi glæder os til at kunne byde hele verden velkommen til EM i TeamGym 2020 i Ballerup”, fortæller Forbundsformand i GymDanmark, Anders Jacobsen.

EM i TeamGym bliver afviklet d. 14-17 oktober 2020 i Ballerup Super Arena i samarbejde med Ballerup Kommune og Sport Event Denmark. 

Hvad leder du efter?
Brug søgefeltet ovenfor eller kontakt os på forbundskontoret.
Nyheder
Se seneste nyhedsbreve her
Enhver mail ikke fundet...
Kurser og uddannelse
Kurser og uddannelse
Find inspiration til at blive en endnu bedre træner her
Læs mere her
Gymnastikevents
Uanset om du er bredde- eller konkurrencegymnast, har GymDanmark et tilbud til dig.
Få nyhederne direkte

Tilmeld dig GymNYT - Vi holder dig opdateret ugentligt
Samtykkeerklæring til GymDanmark

Facebook
Følg med på Facebook
Følg os på Facebook og kom tæt på gymnastikken
Youtube
Følg med på Youtube
Følg os på Youtube og se gymnastik når du vil
Instagram
Følg med på Instagram
Følg os på Instagram - Gymnastik i billeder og video
LinkedIn
Følg med på LinkedIn
Følg GymDanmark på Linkedin