NM Idrætsgymnastik: Rutinerede Mette Hulgaard sætter stadig barren

Den 23. maj 2018
Dansk idrætsgymnastiks mest vindende kvinde i nyere tid, Mette Hulgaard, er igen favorit til at vinde sit tiende danske mesterskab. Derudover venter der hende også deltagelse i Nordisk Mesterskab på hjemmebane i Danmark selvom hun efterhånden har prøvet alt, så er motivationen stadig i top.

Af Jeppe Vestergaard Jensen

Det er i efterhånden 23 år siden, at Mette Hulgaard startede sin karriere i idrætsgymnastikken. Som 29 årig gymnast er hun en ener, da de fleste kvindelige gymnaster forlader sporten efter teenage-årene. - Det er ikke nødvendigvis nemt at bevare passionen for idrætsgymnastikken. Det kræver nok, at man er lidt særlig, når man gider træne 20 timer i ugen.

'Jeg har dedikeret mit liv til sporten, fordi jeg synes, det er spændende og sjovt. Og så længe jeg har lysten og passionen til at fortsætte, så gør jeg det', fortæller Mette Hulgaard. Som optakt til NM i idrætsgymnastik afholdes der den 27. maj Danmarksmesterskaberne i Kastrup. Målet for Mette Hulgaard er sin tiende DM-titel i All-round disciplinen.

Men selvom guld skinner, og titel af dansk mester lyder godt, så er det ikke her, hun henter sin motivation.  'Jeg kan blive helt høj, hvis jeg lærer nye øvelser til træning eller får perfektioneret en øvelse. Det motiverer mig meget. Faktisk vil jeg hellere blive nummer to i en konkurrence, hvis modstanden har været god og alle klarer det godt. Der er ikke noget ved at vinde, hvis det er fordi, de andre har kikset. Den gode konkurrence betyder mere for mig end titler og medaljer', fortæller hun.

En unik sport

Mette Hulgaard startede i idrætsgymnastikken, da hun var omkring seks år. Siden tog karrieren fart, og hun vandt sit første DM i 2004, da hun var 14 år gammel. Siden er hun i nyere tid den mest vindende kvindelige idrætsgymnast. 'Jeg synes, det er fedt, at jeg kan noget, ikke ret mange andre kan. Idrætsgymnastik er svært, det kræver mange træningstimer og ømme muskler. Derudover kan man aldrig blive helt perfekt i den her sport, så jeg kan stadig udvikle mig. Det er vigtigt for mig', siger hun.

I øjeblikket stiller Mette Hulgaard op for Kastrup Gymnastikforening (KG66), der er hendes fjerde klub. - 'Når alt kommer til alt, så vil jeg egentlig gerne bare vise idrætsgymnastikken fra min bedste side, så tilskuere og yngre gymnaster får en god oplevelse og bliver inspirerede. Det driver også til at fortsætte', fortæller hun.

Se Mettes lange liste af resultater

Nordens bedste mødes i Farum

Den 30. juni - juli afholdes der Nordisk Mesterskab på hjemmebane i Danmark, hvor nordens bedste idrætsgymnaster dyster til et stort event i Farum Arena. Med på det danske landshold er selvfølgelig Mette Hulgaard, der har som mål at kvalificere sig til en finale i disciplinen barre. 'Lidt højt sat, så kunne det være sjovt, hvis jeg kan snuse til en medalje. Men det bliver svært, for der er ikke plads til nogen fejl. Men jeg glæder mig meget til at være på hjemmebane', fortæller Mette Hulgaard.2018 

Læs alt om NM i Idrætsgymnastik 2018 her

Køb billetter til NM i Idrætsgymnastik 2018 her

 

 

Hvad leder du efter?
Brug søgefeltet ovenfor eller kontakt os på forbundskontoret.
Nyheder
Se seneste nyhedsbreve her
Kurser og uddannelse
Kurser og uddannelse
Find inspiration til at blive en endnu bedre træner her
Læs mere her
Gymnastikevents
Uanset om du er bredde- eller konkurrencegymnast, har GymDanmark et tilbud til dig.
Få nyhederne direkte

Tilmeld dig GymNYT - Vi holder dig opdateret ugentligt
Samtykkeerklæring til GymDanmark

Facebook
Følg med på Facebook
Følg os på Facebook og kom tæt på gymnastikken
Youtube
Følg med på Youtube
Følg os på Youtube og se gymnastik når du vil
Instagram
Følg med på Instagram
Følg os på Instagram - Gymnastik i billeder og video
LinkedIn
Følg med på LinkedIn
Følg GymDanmark på Linkedin