NM Idrætsgymnastik: Fra Dubai til elitegymnast

6. juni 2018
Mangekæmperen Emilie Winther fra Kastrup Gymnastikforening startede med idrætsgymnastikken i Dubai, men det var først, da hun kom tilbage til Danmark, at gymnastikken rigtig tog fart.

Her bringer vi det tredje portræt i rækken af præsentantionen, af seks idrætsgymnaster som forventes  udtaget til NM i Idrætsgymnastik i Danmark ultimo juni 2018.

Af Jeppe Vestergaard Jensen

'Jeg har altid haft lyst til at gå til gymnastik. Så da min veninde i Dubai gik til idrætsgymnastik, så ville jeg også. Men redskaberne var ikke så gode, og vi trænede ikke så meget. Så det var først, da jeg kom hjem til Danmark, at det blev rigtig seriøst', fortæller Emilie Winther. Efter hjemkomsten er det gået stærkt. Blot efter seks år i idrætsgymnastikken er Emilie Winther allerede omkring landsholdet og udfordrer til de højeste placeringer i senior-rækken.

Allerede i 2017 fik hun opfyldt et af sine store mål, da hun deltog ved Verdensmesterskabet i Montreal. 'Jeg blev kastet ind i det. Jeg fik nærmest et chok, da jeg ankom til VM. Det hele var nyt for mig. Lyset var nyt, opmærksomheden var stor, og dommerne skulle bedømme mig på en ny måde. Når jeg tænker tilbage på det, så lavede jeg en masse dumme fejl og var meget nervøs. Det var måske lige overkanten for én, der lige var kommet på landsholdet', fortæller hun.

Trods de mange nerver, så leverede debutanten et flot VM med fine øvelser på både gulv og bom. Selvom konkurrencen viste sig at være en stor mundfuld, så har det givet gode erfaringer sidenhen. - 'Det har givet mig en meget større selvtillid og hjulpet mig til, at jeg bedre kan håndtere mine nerver', fortæller hun.

Læs mere om Emilie her

Debutant på hjemmebane

Emilie Winther håber på en udtagelse til den trup der skal repræsentere Danmark ved Nordisk Mesterskab den 30. juni. Hun har først og fremmest et mål om at klare sig godt og vil gerne kunne konkurrere i alle fire redskaber. 'Jeg har aldrig været med til et NM før. Det bliver en stor oplevelse at være med på hjemmebane. Min familie og venner kommer og ser mig. Det betyder meget, at de kan se, hvor god jeg er blevet. Men også at de får en forståelse af, hvorfor jeg gider ofre tyve timer i ugen på gymnastik, og hvorfor jeg sommetider siger nej til familiefødselsdage eller festerne i gymnasiet', fortæller hun.

Udover en god placering til NM, så drømmer Emilie Winther om endnu større resultater. Særligt Verdensmesterskabet på hjemmebane i 2021 er en stor motivationsfaktor. - OL er selvfølgelig noget, jeg gerne vil. Men jeg tror ikke, at jeg når dertil. Men jeg tror på, at jeg kan komme med til VM igen. Det vil være kæmpe stort at prøve det på hjemmebane. Kommer jeg det, så tager jeg den derfra. Men jeg bliver ved med gymnastik, så længe det er sjovt, fortæller hun.

Læs alt om NM i Idrætsgymnastik 2018 her

Køb billetter til NM i Idrætsgymnastik 2018 her

Hvad leder du efter?
Brug søgefeltet ovenfor eller kontakt os på forbundskontoret.
Nyheder
Se seneste nyhedsbreve her
Kurser og uddannelse
Kurser og uddannelse
Find inspiration til at blive en endnu bedre træner her
Læs mere her
Gymnastikevents
Uanset om du er bredde- eller konkurrencegymnast, har GymDanmark et tilbud til dig.
Få nyhederne direkte

Tilmeld dig GymNYT - Vi holder dig opdateret ugentligt
Samtykkeerklæring til GymDanmark

Facebook
Følg med på Facebook
Følg os på Facebook og kom tæt på gymnastikken
Youtube
Følg med på Youtube
Følg os på Youtube og se gymnastik når du vil
Instagram
Følg med på Instagram
Følg os på Instagram - Gymnastik i billeder og video
LinkedIn
Følg med på LinkedIn
Følg GymDanmark på Linkedin