Mød Malou

16. april
31 forbundsinstruktører har netop været samlet på Ollerup til SpringSikker Masteruddannelsen - Malou var en af dem.

Dygtige instruktører er noget af det vigtigste i gymnastikken - og det samme er dygtige forbundsinstruktører. Som SpringSikker forbundsinstruktør skal du certificeret - og recertificeres - for at kunne undervise på SpringSikker uddannelserne. For at sikre et højt fagligt niveau, så skal alle gennem denne proces hvert år - ellers så slettes de fra listerne.

26-årige Malou Boeck-Iversen var en af de 31 deltagere på Masteruddannelsen. Hun bestod og blev dermed certificeret SpringSikker forbundsinstruktør.

Malou og gymnastikken

Gymnastikken mødte Malou som barn i Funder GF, nordvest for Silkeborg. I 2000 blev hun træner for et TeamGym konkurrencehold, og fortsatte indtil 2007 som instruktør på diverse TeamGym hold i Funder GF. I foråret 2008 fik hun sine SMT kurser på niveau 2 under et højskoleophold på Ollerup.

Flere (nordiske) lande tilbyder ansættelser til dygtige danske instruktører, og da Malou fik mulighed for at arbejde fuldtid med gymnastikken på Island, så slog hun til. Det blev til tre år på Island i klubberne Gerpla og Stjarnan.

Malou er nu vendt hjem til Danmark igen, hun studerer og underviser voksne springere, der hverken deltager i konkurrencer eller opvisninger. Hun er startet som forbundsinstruktør for GymDanmark, og har dermed mulighed for at videregive erfaringer og faglighed til instruktører i lokalforeningerne. Og nu kan hun altså også undervise på SpringSikker uddannelserne.

Hvorfor forbundsinstruktør?

Når Malou bliver spurgt om, hvorfor hun gerne vil være forbundsinstruktør - og ikke mindst hvorfor hun gider blive recertificeret årligt, så svarer hun:

"Jeg er forbundsinstruktør, fordi jeg synes det er et meningsfyldt fritidsjob, hvor jeg kan trække på mine mange års erfaring med gymnastikken. Jeg valgte SpringSikker fordi det kræver et vist niveau. Dette niveau, mener jeg, fører en blåstempling med sig om at det produkt, som bliver leveret, har en høj standard. At få mulighed for at kunne mødes én gang om året til brush-up, synes jeg er en god idé, da det giver os instruktører et forum hvor vi kan udveksle erfaringer, får de nye rettelser til materialet, har mulighed for at stille spørgsmål og få afklaret metoder til formidlingen af stoffet."

Vil du vide mere?

SpringSikker er udviklet i et samarbejde mellem GymDanmark og DGI. Du kan læse mere om konceptet her. Vil du høre mere om de forskellige muligheder inden for SpringSikker, så tag kontakt til din regionale konsulent, find kontaktoplysningerne her.

Har I en mulig kommende forbundsinstruktør i foreningen? Eller er du selv interesseret i at høre mere om mulighederne for at blive forbundsinstruktør? Så er det også den regionale konsulent du skal kontakte. Vi bruger forbundsinstruktører til vores koncepter og uddannelser - men også til lokale kurser med det indhold foreningerne efterlyser.

 

Skrevet af Karina Vestermark Jensen, kvj@gymdanmark.dk

Hvad leder du efter?
Brug søgefeltet ovenfor eller kontakt os på forbundskontoret.
Nyheder
Se seneste nyhedsbreve her
Kurser og uddannelse
Kurser og uddannelse
Find inspiration til at blive en endnu bedre træner her
Læs mere her
Gymnastikevents
Uanset om du er bredde- eller konkurrencegymnast, har GymDanmark et tilbud til dig.
Få nyhederne direkte

Tilmeld dig GymNYT - Vi holder dig opdateret ugentligt
Samtykkeerklæring til GymDanmark

Facebook
Følg med på Facebook
Følg os på Facebook og kom tæt på gymnastikken
Youtube
Følg med på Youtube
Følg os på Youtube og se gymnastik når du vil
Instagram
Følg med på Instagram
Følg os på Instagram - Gymnastik i billeder og video
LinkedIn
Følg med på LinkedIn
Følg GymDanmark på Linkedin