KG66 og VIK Aarhus danske holdmestre

De forsvarende mestre for både mændene og kvinderne løb endnu engang med sejren ved årets DM-finale for hold, der blev afviklet på KG66’s hjemmebane.

Efter kvindernes første runde for to uger siden havde KG66’s førstehold sikret sig et nærmest gigantisk forspring på over 20 point, hvilket betød, at det erfarne hold bestående af Mette Hulgaard, Michelle Lauritsen, Marie Skammelsen, Victoria Schilling og Camille Rasmussen skulle begå adskillige fejl for ikke at forsvare DM-titlen. Fejl var der dog ikke mange af i finalen, og derfor lykkedes det for holdet at øge deres forspring yderligere og vinde en overlegen sejr med 153,2 point foran klubbens unge andethold, der scorede 133,85.

Linnea Wang fra VIK Aarhus var dagens bedste mangekæmper med en samlet score på 50,6 point, hvilket var med til at sikre bronzemedaljerne til holdet, der faktisk kun var 1,8 point fra andenpladsen. Farum Gymnastik Forening var lige i hælene på VIK, mens Viborg og Skive blev henholdsvis nummer fem og seks ved årets finale. 

Inden mændenes finale havde de forsvarende mestre fra VIK Aarhus sikret sig et pænt forspring på lidt over syv point. Der var dog lagt op til en spændende kamp mod Gefion, idet VIK’s mest erfarne og vindende gymnast Helge Vammen efter opvarmningen måtte trække sig på grund af en skade i biceps. Men med solide præstationer fra holdets mangekæmpere Joachim Winther og Joao Marcus Fuglsig og specialisterne Kasper Rydberg, Stig Kjeldsen, Mads Freitag, Rasmus Vorup og den tidligere landsholdsgymnast Mikkel Søndergaard, lykkedes det holdet af vinde deres syvende danske mesterskab i træk. 

Andenpladsen blev besat af Gefion fra København, der trods dagens bedste mangekampsresultat på 80,4 point af Marcus Frandsen, ikke kunne indhente VIK, der ved dagens konkurrence scorede 227,4 mens Gefion scorde 225,55.  

AIG Aalborg blev nummer tre med en finalescore på 131,05.

DM-finalen var de danske VM-gymnasters sidste test inden VM i Glasgow, hvor de danske kvinder konkurrerer den 23. oktober, mens herrerne skal i ilden den 25.

 

Resultaterne fra kvindernes konkurrence kan ses her.

Resultaterne fra herrernes konkurrence kan ses her

Følg idrætsgymnastik på Facebook!

Hvad leder du efter?
Brug søgefeltet ovenfor eller kontakt os på forbundskontoret.
Nyheder
Se seneste nyhedsbreve her
Kurser og uddannelse
Kurser og uddannelse
Find inspiration til at blive en endnu bedre træner her
Læs mere her
Gymnastikevents
Uanset om du er bredde- eller konkurrencegymnast, har GymDanmark et tilbud til dig.
Få nyhederne direkte

Tilmeld dig GymNYT - Vi holder dig opdateret ugentligt
Samtykkeerklæring til GymDanmark

Facebook
Følg med på Facebook
Følg os på Facebook og kom tæt på gymnastikken
Youtube
Følg med på Youtube
Følg os på Youtube og se gymnastik når du vil
Instagram
Følg med på Instagram
Følg os på Instagram - Gymnastik i billeder og video
LinkedIn
Følg med på LinkedIn
Følg GymDanmark på Linkedin