Godkendt indsats af de mandlige idrætsgymnaster ved VM

Selvom de danske herrer leverede fine præstationer ved årets VM i idrætsgymnastik, var det ikke nok til en plads videre i OL-kvalifikationen.

Alle de danske idrætsgymnaster har nu overstået deres konkurrence ved VM i Glasgow. De danske herrer var i ilden i søndags, men de endelige resultater er først officielle nu, hvor alle kvalifikationsrunder er færdige. 

De tre mandlige danske deltagere var Marcus Frandsen fra Gefion, Joao Marcus Fuglsig og Joachim Winther fra VIK, der kom med efter et afbud fra Helge Vammen. 

De tre danskere fik en god start i recken, hvor Joachim Winther opnåede den højeste karakter på 13,0 point, mens Marcus Frandsen og Joao Marcus Fuglsig scorede henholdsvis 12,8 og 12,6. I anden disciplin, gulvøvelsen, leverede Marcus Frandsen det bedste danske resultat med 13,7, mens Joao Marcus Fuglsig og Joachim Winther ligeledes kom igennem deres øvelser uden større fejl og indkasserede henholdsvis 13,2 og 12,8. I bensving lykkedes det endnu engang de tre danskere at komme igennem øvelserne uden fald. Dog havde Joachim problemer med stilen undervejs, som betød, at han måtte nøjes med 11,966, mens Joao Marcus Fuglsig og Marcus Frandsen scorede henholdsvis 12,5 og 13,2.

Problemer i spring over hest

I spring over hest løb Joao Marcus Fuglsig og Marcus Frandsen dog ind i problemer. Joao Marcus Fuglsig fik ikke den nødvendige afvikling fra hesten, hvilket betød, at han ikke kunne gennemføre sit planlagte Yurchenko-spring med dobbelt skrue, som i stedet blev til halvanden skrue med et fald i landingen. Ligeledes faldt Marcus Frandsen i sin Tsukahara med dobbelt skrue, mens Joachim kom sikkert igennem gennem sit spring. Alle tre danske gymnaster fik i spring over hest karakterer under 13 - altså et godt stykke under de 14,4 til 14,7, som Marcus Frandsen og Joao Marcus Fuglsig tidligere har præsteret internationalt. 

Marcus Frandsen fik efterfølgende sluttet sin mangekamp fint af i barren med en sikker øvelse til 13,1, mens Joao Marcus Fuglsig og Joachim Winther med småfejl undervejs fik henholdsvis 12,6 og 11,9. 

Med en samlet score på 78,398 blev Marcus Frandsen den bedstplacerede dansker  som nummer 129. Joao Marcus Fuglsig sluttede med 76,598 på en 148. plads, mens Joachim Winther med 73,698 blev nummer 167 blandt de i alt 276 gymnaster i mændendes konkurrence. 

Ingen dansk plads til for-OL

Trods de dårlige landinger i spring over hest leverede danskerne en god indsats, som GymDanmarks elitechef Henrik Bertelsen godkender:

"De gjorde det godt alle tre. Der var nogle dyre kiks i spring over hest og nogle andre småfejl undervejs, men alt i alt var det en fin indsats. Ligesom det var tilfældet efter pigernes konkurrence, må vi bare endnu en gang konstatere, at vi ikke havde niveauet til at være med blandt de bedste", siger han. 

Selvom de officielle lister over nationer, der har fået én eller flere gymnaster kvalificeret til for-OL i Rio til foråret, endnu ikke er tilgængelige, står det på nuværende tidspunkt klart, at hverken de danske kvinder eller mænd får en gymnast med videre i OL-kvalifikationsprocessen. Den umiddelbare vurdering er, at kravet for at komme med til for-OL ligger på omkring 80,8 point i mangekampen - altså lidt over to point mere end det, Marcus Frandsen scorede. 

"Vi vidste jo godt på forhånd, at chancerne var små, eftersom Mette Hulgaard og Helge Vammen kom til skade umiddelbart inden afrejsen. Vi blev dog revet med undervejs i konkurrencen og håbede, at der stadig var mulighed for at få en gymnast med til for-OL. Nu må vi bare se fremad og arbejde hårdt frem mod næste OL-kvalifikation, hvor alle tre mandlige VM-deltagere samt Linnea Wang stadig har alderen til at deltage", fortsætter Henrik Bertelsen. 

Finalerne ved VM starter i dag. VM i idrætsgymnastik kan følges på Facebook, Instagram eller ved at tilføje GymDanmark (med brugernavet gymdanmark) på SnapChat for at få løbende updates fra de danske gymnaster.

Hvad leder du efter?
Brug søgefeltet ovenfor eller kontakt os på forbundskontoret.
Nyheder
Se seneste nyhedsbreve her
Enhver mail ikke fundet...
Kurser og uddannelse
Kurser og uddannelse
Find inspiration til at blive en endnu bedre træner her
Læs mere her
Gymnastikevents
Uanset om du er bredde- eller konkurrencegymnast, har GymDanmark et tilbud til dig.
Få nyhederne direkte

Tilmeld dig GymNYT - Vi holder dig opdateret ugentligt
Samtykkeerklæring til GymDanmark

Facebook
Følg med på Facebook
Følg os på Facebook og kom tæt på gymnastikken
Youtube
Følg med på Youtube
Følg os på Youtube og se gymnastik når du vil
Instagram
Følg med på Instagram
Følg os på Instagram - Gymnastik i billeder og video
LinkedIn
Følg med på LinkedIn
Følg GymDanmark på Linkedin