Gefion er nu "GymDanmark ATK Certificeret Eliteklub"

2. november 2017
Som den første idrætsgymnastikforening, er Gefion blevet elitecertificeret af GymDanmark, i både kvindelig- og mandlig idrætsgymnastik. Den fornemme titel betyder, at Gefion i samarbejde med GymDanmark har skabt rammerne for ansvarlig talentudvikling af børn og unge i idrætsgymnastik.

ATK (Aldersrelateret TræningsKoncept) er vejen til ansvarlig talentudvikling, god træning og optimering af foreningens rammer. Det er de uddannet til i Gefion, og derfor har flere af foreningens trænere og ledere deltaget i GymDanmark's ATK forløb, som består af både teoretisk og praktisk undervisning, samt en foreningsudviklingsproces med fokus på træning og klubmiljø.

Det er en glad Helle Dahlslund Buus, formand i Gefion, der siger "I Gefion er vi både glade for og stolte af vores certificering, som er et bevis på, at de mange timer, der lægges i hallen af trænere og udøvere, men i lige så høj grad af frivillige og forældre i bestyrelse og udvalg, har værdi. I Gefion ønsker vi, at udvikle en elitekultur omkring både kvindelig- og mandlig idrætsgymnastik, hvor vi tager det bedste fra begge verdener og indbygger i vores strategier.

Et langt forløb forud for certificeringen

Processen til certificeringen har været et langt træk og medført en rivende udvikling de sidste to år, med opstart i foråret 2015, hvor bestyrelsen i Gefion gennemførte et klubudviklingsforløb. Dette forløb har været helt afgørende for foreningens udvikling. Forløbet afsluttes med udarbejdelsen af en udviklingsplan - og denne har i høj grad dannet grundlag for ATK-certificeringsforløbet.

At udvikle foreningen mod ATK-certificeringen har også betydet en væsentlig optimering af træningsmængden for gymnasterne i foreningen. Dette har betydet at Gefion pt. afvikler omkring 1.700 gymnastiktræningstimer pr. uge. Til sammenligning lå dette på omkring 1.050 timer pr. uge i 2015. Dertil har vi også oplevet en medlemstilgang på 15 % i forhold til sidste sæson.

Mere om ATK

ATK betyder Aldersrelateret TræningsKoncept, som har fokus på både træning og klubmiljø. Med GymDanmark's ATK tages gymnasternes alder og udviklingstrin i særlig betragtning, når de dyrker idrætsgymnastik. Metoden skal sikre, at gymnasten er i centrum, at talentudviklingen foregår på en ansvarlig måde samt at træningen er både målrettet og motiverende.

ATK er støttet af Team Danmark og er ikke kun målrettet gymnaster. Hele 24 specialforbund under DIF har indgået aftale om at forbedre rammerne for børn og unge i deres foreninger godt hjulpet på vej af ATK.

Hvad leder du efter?
Brug søgefeltet ovenfor eller kontakt os på forbundskontoret.
Nyheder
Se seneste nyhedsbreve her
Kurser og uddannelse
Kurser og uddannelse
Find inspiration til at blive en endnu bedre træner her
Læs mere her
Gymnastikevents
Uanset om du er bredde- eller konkurrencegymnast, har GymDanmark et tilbud til dig.
Få nyhederne direkte

Tilmeld dig GymNYT - Vi holder dig opdateret ugentligt
Samtykkeerklæring til GymDanmark

Facebook
Følg med på Facebook
Følg os på Facebook og kom tæt på gymnastikken
Youtube
Følg med på Youtube
Følg os på Youtube og se gymnastik når du vil
Instagram
Følg med på Instagram
Følg os på Instagram - Gymnastik i billeder og video
LinkedIn
Følg med på LinkedIn
Følg GymDanmark på Linkedin