Nyheder

3. januar 2018
Danske eliteatleter sikrede et flot dansk medaljeår i 2017. 138 medaljer blev vundet ved EM og VM, og det er flere end i det senest sammenlignelige år. To VM-medaljer blev vundet af danske tumblere i 2017.

I pressemeddelelse fra Danmarks Idrætsforbund skriver de blandt andet: Den danske nationalmelodi blev afspillet flittigt i 2017. 138 gange steg danske atleter op på podiet ved EM- og VM-konkurrencer og fik medaljer om halsen. På grund af den olympiske, fireårige cyklus er det senest sammenlignelige år 2013 (året efter sommer-OL), og her vandt Danmark 110 medaljer.

”På trods af vores beskedne størrelse leverede danske atleter i 2017 endnu en flot medaljehøst. Vores eliteatleter er fantastiske repræsentanter for Danmark, og der står stor respekt om dansk eliteidræt i hele verden,” siger DIF’s OL chef de mission og teamleder for Talent og Elite, Morten Schram Rodtwitt, og fortsætter:

Mangfoldighed i eliteidrætten

Dansk eliteidræt er blandt andet kendetegnet ved en stor mangfoldighed. Medaljerne blev således vundet af atleter fra hele 25 forskellige specialforbund. ”Det er flot, at vi kan være med i så mange forskellige idrætsgrene. Men konkurrencen fra andre nationer er stor og voksende, og vi har faktisk vundet færre medaljer i år i de olympiske idrætsgrene end i 2013, så vi skal hele tiden være på tæerne for at følge med. Heldigvis eksisterer der et godt samarbejde mellem DIF og Team Danmark, og så foregår der et rigtig godt elitearbejde i specialforbundene og i deres foreninger,” understreger Morten Schram Rodtwitt.

På DIF.dk findes den officielle danske medaljestatistik over vundne EM-, VM-, PL- og OL-medaljer gennem tiden.

Se hele medaljestatistikken her

Læs mere om de danske VM-medaljer her

Hvad leder du efter?
Brug søgefeltet ovenfor eller kontakt os på forbundskontoret.
Nyheder
Se seneste nyhedsbreve her
Kurser og uddannelse
Kurser og uddannelse
Find inspiration til at blive en endnu bedre træner her
Læs mere her
Gymnastikevents
Uanset om du er bredde- eller konkurrencegymnast, har GymDanmark et tilbud til dig.
Få nyhederne direkte

Tilmeld dig GymNYT - Vi holder dig opdateret ugentligt
Samtykkeerklæring til GymDanmark

Facebook
Følg med på Facebook
Følg os på Facebook og kom tæt på gymnastikken
Youtube
Følg med på Youtube
Følg os på Youtube og se gymnastik når du vil
Instagram
Følg med på Instagram
Følg os på Instagram - Gymnastik i billeder og video
LinkedIn
Følg med på LinkedIn
Følg GymDanmark på Linkedin