Finalisterne til DM i minirækken går videre efter tæt konkurrence - GymDanmark

Finalisterne til DM i minirækken går videre efter tæt konkurrence

af Camilla Hede

I Roskilde Hallerne var tribunepladserne fyldt op med spændte tilskuere, der alle var klar til at heppe og se noget gymnastik af høj kvalitet. De første gymnaster på gulvet var fra minimix-rækken. I denne division var der en større spredning mellem karaktererne, men ikke desto mindre var der hård kamp om finalepladserne. Gladsaxe IF tog 1. pladsen med generelt flotte karakterer, herunder divisionens højeste karakter i trampet, dog tæt forfulgt af GHG – TeamGym Herlev, som fik en 2. plads. GymHelsinge og Rødovre og Omegns Gymnastikforening fik henholdsvis 3. og 4. pladsen og kvalificerede sig dermed til DM finalen.

Næste division bestod af minidrenge. Her lå karaktererne tættere på hinanden, og dermed kunne ingen være sikre på udfaldet af dagens konkurrence. I takt til musikkens bas kastede drengene sig rundt i flotte og avancerede spring. Divisionens sidste hold på gulvet var TeamGym Aarhus, som sluttede af med tre hæsblæsende omgange i trampetten. Da sidste gymnast landede sin full-rudy brød publikum ud i jubel og klapsalver, og TeamGym Aarhus erobrede således 1. pladsen. Gladsaxe IF og GF Køge Bugt fik en 2. og 3. plads. TeamGym Greve havde forbedret sig markant siden 1. runde og formåede at snuppe 4. pladsen foran TeamGym Djurs IF, og sikrede sig derved den sidste plads i finalen.

Dagens sidste division var minipigernes række, og stemningen var på sit højeste blandt tilskuerrækkerne. Med hele 15 divisioner i minipigerækken var vejen til toppen lang og konkurrencen hård. I spidsen af divisionen lå Bolbro Gymnasterne og TeamGym-Greve med kun 0,308 points forskel fra 1. Runde af Forbundsmesterskaberne. Bolbro Gymnasterne leverede en suveræn rytmisk serie, som blev belønnet med divisionens højeste karakter på 23.650, dog kostede et gennemspring i trampetten dyrt. Konkurrencen sluttede med højlydt begejstring fra TeamGym-Greve pigerne, da den sidste karakter blev vist på storskærm, og resultatet var en flot 1. plads. Således kom Bolbro Gymnasterne på 2. pladsen, og TeamGym Djurs IF og GHG – TeamGym Herlev kom på henholdsvis 3. og 4. pladsen, og går også videre til Danmarksmesterskaberne.

Endnu et hold finalister til Danmarksmesterskaberne er fundet, og det bliver spændende at se, hvem der løber med titlen som minimestre og guldet, når de alle skal mødes igen i Århus d. 27. maj i Ceres Arena.