Danske tumblere med til World Games

19. februar
Når det næste 'OL' for ikke-OL discipliner World Games løber af stablen i 2017, bliver det med deltagelse af mindst to danske gymnaster. Sidste gang World Games blev afholdt i 2013 blev det til dansk trampolin-bronze og en femte plads til tumbleren Anders Wesch. Den placering får tumblerne nu mulighed for at avancere.

Kvalifikationen til World Games 2017 sker på baggrund af danskernes placeringer ved VM i Odense. Danmark er derved sikret to pladser i kraft af Anders Wesch' 5. plads og Anne Sofie Okkerstrøm Mikkelsens 19. plads. Det er første gang at Danmark får en kvindelig tumbler med til World Games, hvorimod Anders Wesch deltog i 2013, på en plads der forinden var sikret af Michael Nissen.

Det er derfor også en spændt landstræner Michael Jensen der siger 'Det bliver meget spændende at se hvem, der skal med til World Games når alle de danske tumblere skal kæmpe om en plads. Sidste gang havde Anders og Lasse et brag af en kamp og jeg tror ikke det bliver mindre spændende denne gang. Udtagelsen vil blive afviklet i foråret 2017'.

Også den nye disciplin i Danmark, DMT (dobbelt mini-trampolin), er med i kapløbet om de eftertragtede deltagerpladser. På listen som rummer de 10 nationer som kommer med, ligger Danmark pt. som nr. 11 og er derved reserve til én af de 10 første pladser.

Se resultaterne af kvalifikationen her
 
Dansk medalje ved World Games
I juli 2013 skrev makkerparret Peter Jensen og Christian Andersen dansk gymnastikhistorie, da de vandt bronzemedaljer i Trampolin Synkron ved World Games i Cali. Det var første gang nogensinde at danske gymnaster vinder medalje ved World Games.

Helt tilbage i 2001 repræsenterede tumbleren Martin Jyde Nielsen - bedre kendt som 'Mumle' - også Danmark ved World Games, han var meget tæt på en medalje da han opnåede en fornem 4. plads.

The World Games
Er ’OL’ for ikke OL-discipliner, så kort kan konkurrencen beskrives. Til World Games mødes atleter på tværs af sportsgrene og i idræt til vands, til lands og i luften.

World Games afholdes i Wroclaw, Polen d. 20. – 30. juli 2017.

Officielt website
Officiel facebook-side
Hvad leder du efter?
Brug søgefeltet ovenfor eller kontakt os på forbundskontoret.
Nyheder
Se seneste nyhedsbreve her
Enhver mail ikke fundet...
Kurser og uddannelse
Kurser og uddannelse
Find inspiration til at blive en endnu bedre træner her
Læs mere her
Gymnastikevents
Uanset om du er bredde- eller konkurrencegymnast, har GymDanmark et tilbud til dig.
Få nyhederne direkte

Tilmeld dig GymNYT - Vi holder dig opdateret ugentligt
Samtykkeerklæring til GymDanmark

Facebook
Følg med på Facebook
Følg os på Facebook og kom tæt på gymnastikken
Youtube
Følg med på Youtube
Følg os på Youtube og se gymnastik når du vil
Instagram
Følg med på Instagram
Følg os på Instagram - Gymnastik i billeder og video
LinkedIn
Følg med på LinkedIn
Følg GymDanmark på Linkedin