Danske dommere til OL

15. december
Det internationale gymnastikforbund, FIG, har netop udvalgt Erik Brandtoft og Annette Dalsten til at dømme OL i Rio i henholdsvis idrætsgymnastik og trampolin.

Det lykkedes ikke at få en dansk idrætsgymnast eller trampolinspringer kvalificeret til næste års OL i Rio. Alligevel er to af landets bedste dommere blevet udtaget til at dømme verdens mest prestigefyldte konkurrence. Annette Dalsten, der både er træner og dommer i trampolin, har tidligere fået international anerkendelse for sine dommerpræstationer. Nu får hun endnu et skulderklap i form af, at hun er blevet udvalgt til at dømme ved OL for første gang. 

Ligeledes er Erik Brandtoft, der har været international dommer siden 1985, blevet udtaget til at være dommer ved næste sommers lege i Brasilien. 

"Jeg er beæret og taknemmelig over endelig at have fået chancen for at dømme et OL efter 30 år som international dommer. Jeg er selv meget overrasket over udtagelsen og jeg har stadig ikke helt forstået det", udtaler Erik Brandtoft om udtagelsen, som han modtog fra det internationale gymnastikforbund i går. 

Første danske dommere i nyere tid

Selvom Danmark har haft dommere med til EM og VM utallige gange, er det første gang i nyere tid, at en dansker skal være dommer ved de olympiske lege. GymDanmarks elitechef, Henrik Bertelsen, glæder sig over udtagelsen:

"Som elitechef havde jeg selvfølgelig håbet, at vi kunne have gymnaster med i Rio til næste sommer, men efter det ikke lykkedes, er jeg glad for, at GymDanmark vil være repræsenteret med en dommer i henholdsvis idrætsgymnastik og trampolin. Jeg kan ikke huske om vi overhovedet har haft en dommer med før, men i så fald har det senest været i 1970'erne", siger han. 

Agnete Madsen dommer ved for-OL 

Agnete Madsen har tidligere været dommer ved EM, VM og ungdoms-OL. Snart kan hun skrive endnu en vigtig international konkurrence på sit dommer-CV, idet hun vil være at finde blandt dommerne ved forårets Olympic Test Event i Rio, der fungerer som den sidste OL-kvalifikation. 

"Det er et skulderklap at blive udtaget som dommer til så vigtig en konkurrence. Det må jo betyde, at vi har bevist, at vi er mange dygtige dommere herhjemme, som er med til at sikre, at gymnasterne får en fair bedømmelse", siger hun. 

Ved OL starter idrætsgymnastikken den 6. august, mens trampolinkonkurrencerne skydes i gang den 12. august. 

Læs mere om OL i Rio her

Følg idrætsgymnastik på Facebook her

Følg trampoling og tumbling her

 

 

Hvad leder du efter?
Brug søgefeltet ovenfor eller kontakt os på forbundskontoret.
Nyheder
Se seneste nyhedsbreve her
Kurser og uddannelse
Kurser og uddannelse
Find inspiration til at blive en endnu bedre træner her
Læs mere her
Gymnastikevents
Uanset om du er bredde- eller konkurrencegymnast, har GymDanmark et tilbud til dig.
Få nyhederne direkte

Tilmeld dig GymNYT - Vi holder dig opdateret ugentligt
Samtykkeerklæring til GymDanmark

Facebook
Følg med på Facebook
Følg os på Facebook og kom tæt på gymnastikken
Youtube
Følg med på Youtube
Følg os på Youtube og se gymnastik når du vil
Instagram
Følg med på Instagram
Følg os på Instagram - Gymnastik i billeder og video
LinkedIn
Følg med på LinkedIn
Følg GymDanmark på Linkedin