Bevæg dig med din tumling – gymnastik er en god start på livet

28. januar
At både børn og voksne skal bevæge sig så meget som muligt er på ingen måde en nyhed, men nu bakkes det op af nye anbefalinger fra sundhedsstyrelsen.

Gymnastik er en af de få idrætsgrene som kan påbegyndes helt fra baby. De første år laves gymnastikken i selskab med far og mor, som derved fremstår som stærke rollemodeller for deres børn, når det gælder om at få grundlagt gode vaner for bevægelse.

Sundhedsstyrelsens nye anbefalinger for fysisk aktivitet for børn i alderen 0-4 år bliver hilst velkommen i GymDanmark – Danmarks Gymnastik Forbund.

”For os er det på ingen måde nyt, at små børn skal bevæge sig så meget som muligt og gerne med gymnastikken som udgangspunkt, men det er dejligt at vi nu har Sundhedsstyrelsens ord med os i ryggen. Vi har gennem de seneste år gjort os umage med at udvikle motorikkoncepter til vores mange foreninger, så alle de mange frivillige instruktører og ledere i gymnastikforeningerne er klædt godt på til at støtte op om de nye anbefalinger fra sundhedsstyrelsen, udtaler en stolt direktør i GymDanmark Ditte Okholm-Naut.


Motorisk udvikling i fokus

I de seneste år har GymDanmark haft stort fokus på at hjælpe med at opkvalificere foreningerne i den motoriske træning af børn i alderen 3-10 år med konceptet ”Kvalitet i Børnegymnastikken”. Konceptet er udviklet efter de erfaringer der er gjort med et storslået motorikprojekt i Ringsted Kommune. Over 77 foreninger har uddannet instruktører og er godt i gang med træningen af børnene.

Nyeste skud på stammen af koncepter i de danske foreninger er GymFamily som en spændende aktivitet for hele familien. Træningskonceptet fokuserer på at fremme familiegymnastikken, og sikre motorisk udvikling for børn fra 3 md. og helt op til 15 år i forskellige koncepter og ikke mindst træning med effekt for forældre i en og samme aktivitet. GymFamily klæder foreningerne på til igangsætning af familieidræt lokalt og til at trække familierne væk fra sofaen og ind i gymnastiksalen.

Indtil videre har 11 foreninger valgt at igangsætte GymFamily heriblandt Viking Rønne Gymnastik og Trampolin på Bornholm, som måtte udvide foreningens aktiviteter fra et forældre/barn hold til to GymFamily Toddler (1-3-årige og deres forældre) hold med over 35 familier og et nyt GymFamily Active (3-7- årige og deres forældre) hold med 80 familier.


Fakta
Find yderligere informationer omkring produkterne her

Læs hele sundhedsstyrelses anbefalinger her

Hvad leder du efter?
Brug søgefeltet ovenfor eller kontakt os på forbundskontoret.
Nyheder
Se seneste nyhedsbreve her
Kurser og uddannelse
Kurser og uddannelse
Find inspiration til at blive en endnu bedre træner her
Læs mere her
Gymnastikevents
Uanset om du er bredde- eller konkurrencegymnast, har GymDanmark et tilbud til dig.
Få nyhederne direkte

Tilmeld dig GymNYT - Vi holder dig opdateret ugentligt
Samtykkeerklæring til GymDanmark

Facebook
Følg med på Facebook
Følg os på Facebook og kom tæt på gymnastikken
Youtube
Følg med på Youtube
Følg os på Youtube og se gymnastik når du vil
Instagram
Følg med på Instagram
Følg os på Instagram - Gymnastik i billeder og video
LinkedIn
Følg med på LinkedIn
Følg GymDanmark på Linkedin